Νέες τεχνολογίες και μουσική μάθηση στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία: Αξιοποιώντας δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Τύπος: Εξ αποστάσεως (με τηλεδιάσκεψη)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Από 13 Νοε 2022 έως 13 Νοε 2022
Κόστος: 14,00€
Κόστος για συνδρομητές: 14,00€

Εισηγητής

Η Μαρία Μαγαλιού είναι εκπαιδευτικός μουσικής στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1996, ενώ από το 2012 υπηρετεί ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΕΚΠΑ το 1996 με βαθμό «Άριστα». Συνέχισε τις σπουδές της  με υποτροφία του ΙΚΥ στο Πανεπιστήμιο του Reading της Μ. Βρετανίας και απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts in Music Education” με διάκριση. Είναι διδάκτορας του Τμήματος  Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής στην προσχολική ηλικία. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί με διάκριση» και πτυχίων ανωτέρων θεωρητικών της Μουσικής   (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή). Έχει διδάξει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και ως μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Με την ιδιότητα της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων έχει διοργανώσει πλήθος σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, καθώς και μαθητικά φεστιβάλ. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του διδακτικού πακέτου «Μουσική Α΄ και Β΄ Δημοτικού», του βιβλίου «Διαθεματικές Δραστηριότητες με άξονα τη Μουσική» (εκδόσεις «Δίπτυχο», πρώτη έκδοση 2004) και ηλεκτρονικών εκδόσεων.  Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ για το ψηφιακό διδακτικό σενάριο με θέμα: «Όταν οι ήχοι συναντούν τα χρώματα» (Πλατφόρμα Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων «ΑΙΣΩΠΟΣ»). Έχει συμμετάσχει ως επιμορφώτρια και εκπονήτρια επιμορφωτικού -υποστηρικτικού υλικού σε ποικίλα προγράμματα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πιλοτική εφαρμογή της δράσης «Πλατφόρμα 21+-Εργαστήρια Δεξιοτήτων», Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων, Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών). Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. επιστημονικών ενώσεων (OMEP- παράρτημα Αθηνών, ΕΕΜΑΠΕ, ΠΕΕΠΟΘΕ), καθώς και επιμελήτρια ύλης επιστημονικού περιοδικού (Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα).

 

Περιγραφή

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι όλων των ηλικιών αλληλοεπιδρούν με τη μουσική και έχουν διευρύνει το πλαίσιο της μουσικής διδασκαλίας/ μάθησης, παρέχοντας νέα μοναδικά και συναρπαστικά εργαλεία και δυνατότητες. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα εξερευνήσουμε ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές (όπως λογισμικά, ψηφιακούς πόρους και εφαρμογές διαθέσιμες στο διαδίκτυο, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, εργαλεία  web 2, κ.α.) που μπορούν να εμπλουτίσουν τη μουσική διδασκαλία/ μάθηση στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία, συμβάλλοντας με παιγνιώδη τρόπο  στην ανάπτυξη της μουσικής αντίληψης και μνήμης, στην καλλιέργεια των μουσικών δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και στην ενίσχυση της φυσικής τους τάσης για εξερεύνηση των μουσικών ήχων. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη τα παραπάνω εργαλεία και τους τρόπους αξιοποίησής τους στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών στο σπίτι. Επιπλέον, θα συζητήσουν με τις εμψυχώτριες τα βασικά κριτήρια επιλογής ψηφιακών εκπαιδευτικών πόρων, κατάλληλων για τα παιδιά της πρώτης παιδικής ηλικίας, αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε αυτοί να αξιοποιούνται με τρόπο δημιουργικό, διευρύνοντας ουσιαστικά τις ευκαιρίες για μια γόνιμη επαφή των μικρών παιδιών με τον συναρπαστικό κόσμο της μουσικής.     

Διάλεξε τη συνδρομή σου!

  • ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
  • 8,00€
  • το μήνα
  • Τιμολόγηση μηνιαία
  • ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
    από 96,00€
  • 32,90€
  • το έτος
  • Τιμολόγηση εφάπαξ
  • ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
    από 150,00€
  • 50,00€
  • το έτος
  • Τιμολόγηση εφάπαξ
  • ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • 19,90€
  • το έτος
  • Τιμολόγηση εφάπαξ

ΆΡΘΡΑ

Αθλήματα με μπάλες! Δραστηριότητες & Φύλλα εργασίας

Το βιβλίο μου για τα αθλήματα με μπάλες Προτεινόμενες δραστηριότητες και φύλλα εργασίας Τα αθλήματα...

Γωνιά διαχείρησης συναισθημάτων

Η γωνιά διαχείρισης των συναισθημάτων μπορεί να αποτελέσει έναν χώρο κατά τον οποίο τα παιδιά με τη...

Newsletter

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και να μάθετε για τα τελευταία νέα και τις ειδικές προσφορές.