Ένας άδειος ονειρικός ωκεανός!

Ένας άδειος ονειρικός ωκεανός!

Κουκλοθέατρο 

Αφηγητής: Μία φορά και έναν καιρό, στα βάθη του Ονειρικού Ωκεανού ζούσε ένα πολύ μεγάλο κοπάδι σαρδέλων. Κάθε λοιπόν σαρδέλα είχε την οικογένειά της μέσα σε ένα μικρό σαρδελο-σπιτάκι και εκεί μέσα περνούσαν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους. Σε μία λοιπόν οικογένεια αρχηγός ήταν ο κ. Σαρδέλιος Λέπης, τη μαμά την έλεγαν Σαρδέλα Λέπη και είχαν και 3.736 σαρδελάκια. 1.982 αγόρια και τα υπόλοιπα ήταν κορίτσια… Είχαν κι ένα γιο όμως που ξεχώριζε από τα άλλα τους παιδιά.. το Γλιστριδάκη Junior ή Δάκη… Του άρεσε πολύ να παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα ήταν παίκτης του Γαβραϊκού !! Σήμερα δε, ήταν ο μεγάλος αγώνας με τον Τριφυλλιακό!

Δάκης: Μαμά, φεύγω! Πάω για μπάλα με τα παιδιά!

Μαμά: Εντάξει παιδί μου, μην αργήσεις να γυρίσεις, θα έχω ετοιμάσει τηγανητό πλαγκτόν που σου αρέσει!! Να το προλάβεις ζεστό!!

Αφηγητής: Κι έτσι ο Δάκης ξεκίνησε για το γήπεδο… Καθώς πήγαινε λοιπόν είδε στο βυθό, ανάμεσα στην άμμο κάτι να γυαλίζει…

Δάκης: Τι να είναι; Μήπως είναι κανένας καθρέφτης; Μήπως κανένα κομμάτι ύφασμα γυαλιστερό; Ας πάω να δω! (μικρή παύση) Μα για να δω καλύτερα! Ωχ! Είναι η φίλη μου η Σαρδελία!! Τα λέπια της είναι αυτά που γυαλίζουν!! Μα τι σου συνέβη;;;

Αφηγητής: Ήταν ξαπλωμένη στο χώμα και δε μπορούσε ούτε να κουνηθεί..’

Σαρδελία: Αχ Δάκη καθώς κολυμπούσα ανέμελη, κάποιος ψαράς έριξε ένα μπιτόνι με πετρέλαιο στη θάλασσα κι εγώ δε το είδα κι έπεσα πάνω του…

Δάκης: Πω πω! Έλα μη στεναχωριέσαι! Θα σε πάω στο γιατρό της ομάδας μου να σε εξετάσει!

Αφηγητής: Καθώς λοιπόν η Σαρδελία μας δεν μπορούσε να κολυμπήσει ούτε λίγο, ο Δάκης την πήρε στη πλάτη του και την πήγε στο γιατρό της ομάδας του!

Κος Καλαμαροχτάποδος (Γιατρός): Χμμμμ! Τι έχουμε εδώ!! Πω πω Σαρδελία μου εσύ έχεις μολυνθεί για τα καλά!! Μην στεναχωριέσαι όμως κορίτσι μου, θα σου δώσω να πιεις ένα βότανο και θα σου γράψω κι ένα αφρόλουτρο να πας να το αγοράσεις από το φαρμακείο και να πλυθείς με αυτό και θα γίνεις καλά!

Αφηγητής: Έτσι κι έγινε… Ο Δάκης έτρεξε στο φαρμακείο, έφερε ό,τι ζήτησε ο γιατρός και του τα έδωσε .

Κος Καλαμαροχτάποδος (Γιατρός): Για πιες παιδί μου αυτό το σιρόπι από τον ανθό του κοραλλένιου υφάλου. Θα σου κάνει καλό!

Σαρδελία: Αχ σαν να νιώθω καλύτερα!! Μπορώ και κουνάω και την ουρά μου σιγά σιγά!! Αχ Δάκη αν δεν ήσουν εσύ!! Έχασες όμως τον αγώνα εξ’ αιτίας μου!

Δάκης: Ευτυχώς είσαι καλά! Δεν έχει σημασία αν έχασα τον αγώνα… Το σημαντικό είναι που είσαι εσύ καλά! Γιατί, τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς αληθινούς φίλους….;

Ένας άδειος Ονειρικός Ωκεανός!!!

Φωτεινή Κούτνα

ΆΡΘΡΑ

Μελισσούλα

των Αργυρώ Παναγιώτου & Κάλλιας Ραμαντάνη Να µια ιδέα: Δημιουργούμε και άλλους ήρωες από...

Λουλούδι σε βάζο

των Αργυρώς Παναγιώτου & Κάλλιας Ραμαντάνη Να µια ιδέα: Δημιουργήστε πρωτότυπες κορνίζες...